Extra virgin olivenolje

Extra virgin olivenolje av høy kvalitet er på mange måter et fantastisk produkt. I tillegg til god smak er også bruksområde svært stort. Det hersker kanskje et inntrykk av at et slikt produkt er dyrt i innkjøp. Det behøver det ikke å være. Botella`s extra virgin olivenolje som leveres på enten 5, 10 eller 25 liter har etter vår oppfatning en veldig god pris.

Vi ønsker at langt flere skal få «smaken» av dette utrolige produktet, og har gjennomført forhandlinger med våre produsenter, nettopp for at alle skal ha råd til å bruke extra virgin olivenolje i matlagingen. Vi får flere ganger i måneden forespørsel fra produsenter i utlandet om å kjøpe deres olivenolje. Derfor kan vi velge blant de beste og de med best betingelser, som vi overfører til våre kunder.

Fun-facts: Innbyggerne i middelhavslandene konsumerer store mengder extra virgin olivenolje hver dag som en naturlig del av sin diett. Her har de langt mindre forekomster av høyt kolesterol og blodtrykk. Det faktum at hjertehelse lenger nord i Europa er mer preget av disse problemene har utløst omfattende forskning på olivenolje.

Montabes – Extra Vergin Olivenolje 10L

I 2011 tok EFSA (Den europeiske myndighet for næringsmiddel-trygghet) initiativ til en egen studie på oliven som dokumenterte positiv effekt på kolesterolnivået og at fettstoffer i blodet ble beskyttet mot oksidativt stress – som igjen betyr at antioksidanter beskytter oss mot frie radikaler, og gjør at cellene i kroppen vår ikke blir skadet.

Resultatet av denne studien ble en anbefaling til alle EUs innbyggere om et daglig inntak av olivenolje for å redusere risiko for hjerteproblemer.  EU anbefaler et inntak på 22 til 70 gram olivenolje pr dag (ca 2-5 spiseskjeer)

Vi benytter oss av informasjonskapsler for å gi deg en god opplevelse på vår side. Om du fortsetter å bruke siden, så godtar du dette.