Hvorfor er belgfrukter bra som ingrediens?

Det å benytte seg av belgfrukter som ingrediens er bra på svært mange måter. Under har vi satt opp noen av de fordelene det vil være for både de som får det servert i et måltid, og for de som lager dette.

Mangfoldet man har til å boltre seg med belgfrukter i menyer er faktisk veldig stort, og det er kanskje bare kreativiteten som setter begrensning. Men hvordan vil gjestene oppleve det? Hvilket inntrykk vil de sitte igjen med når måltidet er over? Og hvilken fordel vil det være å servere dette i et måltid?

  1. Kikerter har et mangfold av ernæringsfordeler i seg som hjelper til med å regulere blodsukkeret. Du oppnår raskt en metthetsfølelse.

    Kikertene er en god ressurs for fiber og proteiner, som begge er kjent for å spille en viktig rolle når det gjelder regulering av blodsukkeret.

    I tillegg vil det å spise proteinrik mat bidra til å opprettholde et bra blodsukkernivå
  2. Kikerter har lite kalorier i seg. Dvs at de inneholder relativt sett lite kalorier ift det ernæringsmessige innholdet. Fordelen er at man lettere kan opprettholde/redusere vekt. En studie viser at de som spiser belgfrukter hver dag, hadde vektreduksjon på 25% mer enn de som ikke spiste belgfrukter.
  3. Belgfrukter er lett fordøyelig
  4. Belgfrukter er veldig helseriktig mat. Kikerter har høyt innhold av vitaminer, mineraler, fiber og proteiner.
  5. Ikke minst, så er belgfrukter billig. I tillegg til de ernæringsmessige fordelene de har, som også inkluderer bedre helse, vil det å tilføre dette i maten ha mange fordeler for alle parter.
  6. I tillegg smaker det veldig godt!

Vi tror at det vil være et konkurransefortrinn å ha innslag av belgfrukter i menyen. Nyere studier viser at flere søker seg over til kjøttfrie måltider. De er nødvendigvis ikke vegetarianere, men ønsker å redusere kjøttforbruket. I en nylig undersøkelse fra Danmark var det 36% som valgte alternativer til kjøtt pga sunnhet. 19% så på dyrevelferd mens 27% svarte miljø og bærekraft.

I en studie fra OsloMet kom det frem at i Norge er det ungdommen som spiser oftest kjøtt, men som også var mest opptatt av å spise bærekraftig. Mens det var den eldre garde som faktisk gjør det!

Noe å tenke på?

Vi benytter oss av informasjonskapsler for å gi deg en god opplevelse på vår side. Om du fortsetter å bruke siden, så godtar du dette.